76718365-kDWhm[1]

Betala med Swish till nr.1230793380.
Ange ordernumme som medelande eller namn

Payson Checkout Faktura / Delbetalning eller kort
Betalning med Payson Faktura / Delbetalning
Använd Payson för att enkelt och tryggt betala till oss. Med Payson kan du sätta in pengar med VISA, MasterCard samt internetbank (Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank). Läs mer om Payson här: www.payson.se

Klarna Faktura
Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du har fått din beställning.
Få alltid din beställning innan du betalar
Betalningstid - alltid minst 14 dagar
Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
Ladda ner dina fakturor från klarna.se
Möjlighet till delbetalning**
Betalningsvillkor
Kredittiden för detta köp är 14 dagar från fakturadatum. Näringsidkare kan, när det så anges i kassan, erbjudas en kredittid på 30 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas i samband med leveransen. I enlighet med avtalet med e-butiken debiteras en fakturaavgift om 0 kr.
En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.
Kreditprövning
Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.
Omvandling av faktura till en flexibel delbetalning
När du har fått hem din faktura kan du, i stället för att betala hela fakturan på en gång, erbjudas att betala in ett lägre belopp och på så sätt ansöka om att göra om din faktura till en flexibel delbetalning. Detta innebär att du betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad. Den effektiva räntan vid ett köp om 10 000 kr, 29 kr i månatlig administrativ avgift, 19,90% i rörlig ränta och betalning över 12 månader är 29,22%. Varje delbetalning blir då 955 kr per månad och din totalkostnad blir 11 458 kr.
För omvandling av din faktura till en flexibel delbetalning gäller följande allmänna villkor. Här hittar du även information om Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation.
Personuppgiftshantering
Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling.
Genom att använda Klarna Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-området.
* Gäller konsumentköp och ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.
** Delbetalning erbjuds för närvarande bara privatpersoner.
Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.00 – 20.00, fredagar 08.00-18.00 och helger 10.00 – 17.00.
Klarna AB

Allting samlat på ett säkrare ställe.

Skriv bara in dina kort- och bankkontouppgifter en enda gång på ditt PayPal-konto – så lagrar vi dem åt dig. Du behöver aldrig mer lämna ut dina betalningsuppgifter till andra när du handlar på nätet med PayPal. Vi skyddar både köpare, säljare och företag, så vare sig du köper, säljer eller överför pengar kan du känna dig lugn.

Köparskydd

Om du har köpt något på nätet som sen inte levereras, eller som avviker markant från säljarens beskrivning kan vi betala tillbaka hela beloppet för varan, inklusive fraktkostnaderna. Vårt köparskydd kan täcka dina köp, var du än betalar med PayPal på nätet. Det gäller också när du betalar för ett köp på vår webbplats.

Läs mer i vårt användaravtal

Vad täcks av skyddet?

Fysiska varor som kan fraktas och som inte strider mot lagen. Det här är några få exempel på när en vara skiljer sig markant från säljarens beskrivning: du köpte en bok, men fick en dvd. Du köpte en ny vara, men fick en begagnad. Du köpte tre varor, men fick två. Varan blev skadad i frakten. Viktiga delar av varan saknas (och säljaren har inte informerat om det). Eller om du köpte en märkesvara, men fick en kopia. Köp täcks inte av vårt köparskydd om du är missnöjd med en vara som säljaren har beskrivit korrekt.

Vad täcks inte av skyddet?

Vårt köparskydd täcker inte digitala varor (ej fysiska varor), tjänster, fast egendom, fordon, specialtillverkade varor, resebiljetter eller varor som strider mot vår policy (normalt varor som ändå strider mot lagen). Vårt köparskydd täcker inte heller varor som du hämtar personligen eller pengar som du överför till vänner och familj.

Hur fungerar det?

Du behöver logga in på ditt konto och inleda en tvist senast 45 dagar efter gjord betalning för att starta behandlingen av ditt fall enligt vårt köparskydd. Om du inte får något svar från säljaren, eller om ni inte kan enas om en lösning, måste du trappa upp tvisten till ett krav inom 20 dagar efter att du inledde tvisten. Genom att trappa upp tvisten till ett krav ber du oss att avgöra fallet. Vi undersöker kravet och fattar beslut om ditt köp är skyddat enligt vårt användaravtal.

Kontosäkerhet

Du är inte ansvarig om någon använder ditt konto utan att du har godkänt det, bara du rapporterar det inom 60 dagar. Det innebär att om någon stjäl dina kontouppgifter och använder ditt konto så betalar vi tillbaka de pengar du förlorat.

Vi hjälper gärna till

Du kan få hjälp vid obehöriga transaktioner, krav, nätfiske och andra frågor. Det är bara att kontakta vår kundtjänst.

Säljarskydd

Om du får en obehörig betalning (t.ex. från ett konto som hackats), eller om en köpare hävdar att varan inte kommit fram, kan du dra nytta av vårt säljarskydd och täckas för hela beloppet.

Läs mer i vårt användaravtal.

Vad täcks av skyddet? 

Fysiska varor som kan fraktas och som inte strider mot lagen.

Vad täcks inte av skyddet?

Tjänster, ej fysiska varor eller digitala varor, eller varor som strider mot vår policy (normalt varor som ändå strider mot lagen). Vårt säljarskydd gäller inte i vissa fall, t.ex. om varan du skickar inte stämmer med beskrivningen. Du täcks inte heller om du levererar en vara personligen eller skickar varan utan fraktspårning.

Minimikrav:

Transaktionen ska vara markerad som kvalificerad under Transaktionsdetaljer på ditt PayPal-konto och i bekräftelsemejlet. Du måste ha skickat varan till köparens adress, så som den står angiven under Transaktionsdetaljer, och betalningen ska vara gjord i sin helhet vid ett tillfälle via ett PayPal-konto. Om du får en obehörig betalning ska du kunna visa upp bevis på leveransen, och om en köpare påstår att han eller hon aldrig har fått varan ska du kunna visa upp bevis på mottagandet (onlinespårning med status som levererad). Ditt konto får inte heller ha för många problem om du ska kunna täckas av vårt säljarskydd. Det innebär att du bara får ha ett lågt antal klagomål och chargebacks i förhållande till det antal betalningar du har tagit emot.

Vi hjälper gärna till

Vi hjälper dig om du upplever att du tagit emot en obehörig betalning, vid kundklagomål eller andra problem. Kontakta bara vår kundtjänst.

Avslöja inget för andra

När du betalar med PayPal slipper du lämna ut dina betaluppgifter. Du behöver bara skriva in din e-postadress och ditt PayPal-lösenord för att bekräfta en betalning. Om du glömmer dina inloggningsuppgifter kan du få hjälp av dina säkerhetsfrågor. Du kan också ringa oss om du behöver hjälp.

Till E-butiken klicka här

Omklädd i vår Ateljé